Ouders en kinderen

Het opvoeden van kinderen is een enorme uitdaging. Elke ouder loopt daarin op een moment vast. Enerzijds omdat je als ouder en kind los van elkaar een proces doorloopt, anderzijds omdat je binnen een opvoeding met elkaar verbonden bent en op elkaars ‘knoppen’ duwt.

De spiegel die ouders en kinderen voor elkaar zijn, is een pittige confrontatie met emoties en gevoelens vanuit de blauwdruk die een ouder meekrijgt vanuit zijn of haar eigen opvoeding en achtergrond. Dit brengt altijd gevoelens van onmacht, frustratie, angst of ergernis met zich mee. Bij ouders en bij kinderen. Opvoeden is een uitdaging en confrontatie met jezelf! Loopt je kind vast in het onderwijs of in het leven? De uitdaging blijft om als ouder de focus op jezelf te houden en te leren zien wat jij en je kind over je eigen proces zeggen en wat je mag aangaan om jezelf te zijn binnen de opvoeding van je kind (eren), en dus de volgende generatie.

Je bent een ouder

Een voorgenomen adoptie, baby’s, peuters, kleuters, pubers. Elke fase van ouderschap brengt uitdagingen met zich mee. Je eigen opvoeding, overtuigingen, oordelen en veronderstellingen die je meebrengt. Het anders willen doen dan je ouders, terwijl je onderdeel uitmaakt van een familiesysteem. Stoeien met de opvoeding betekent dat je nog meer mag kijken naar wie jij bent in de rol als ouder. Gevoelens en emoties zorgen voor behoorlijk wat onduidelijkheid, ontevredenheid, uitdagingen en disbalans in jezelf en dus in de omgang met elkaar. Samen kijken we hoe we de balans kunnen herstellen waardoor je als ouder harmonie kan vinden

Je bent een kind

Als je als kind vastloopt omdat je geen aansluiting vindt bij anderen of geen keuzes voor opleidingen kunt maken, is het een lastige en intensieve tijd. Je ouders en iedereen om je heen hebben verwachtingen. Jij voelt van alles. Maakt je groot of trekt je juist terug. Begrijpt de wereld om je heen niet echt. Niet omdat je zo anders bent maar omdat jij met de beste intenties in de wereld bent gestapt. Je vooral anders voelt. Loop je vast? Laten we samen eens kijken hoe jij verder kan zonder dat het je zoveel kost aan energie!

Neem contact met mij op voor een afspraak of om vrijblijvend informatie op te vragen.